Komkommerkrokodil

Ingrediënten voor krokodil 1

  • 1 komkommer
  • 2 rozijnen
  • 10 minibolletjes mozzarella (kaas, zak a 20 stuks)
  • 5 kleine augurken zoet (pot a 340 g), in 5 stukken
  • 10-15 uien Amsterdamse (pot a 340 g)
  • 100 g jonge kaas, in dobbelstenen
  • 20-30 witte pitloze druiven (bak a 500 g)
  • cocktailprikkers

Bereiden

Snijd de puntige kant van de komkommer een stukje in en zet deze `bek` open met een prikker. Snijd twee halve maantjes uit als ogen en maak grote krokodillenpupillen van rozijnen.

Snijd een ruime rechthoek uit het middenstuk van de krokodil; dit wordt zijn rug (laat de buik zitten). Snijd de weggesneden komkommer in blokjes. Zet de komkommerkrokodil even koel weg.

Maak spiesjes in verschillende combinaties: mozzarella met een plakje augurk en een Amsterdamse ui, jonge kaas met een druif, alleen druiven, komkommer en mozzarella, mozzarella met augurk (met de knobbelige kant boven voor het krokodilleneffect). Steek de spiesjes in de krokodil.

Ingrediënten voor krokodil 2

  • 1 komkommer
  • kaaskorstjes of knutselpapier
  • kaas 
  • worst
  • prikkertjes

Bereiden

Snij aan de onderkant van de komkommer een laagje af zodat hij beter blijft liggen. 
Snijd de voorkant open voor de bek.
Snij over de lengte van de rug van de krokodil een V-vorm uit.
Draai die V om en maak er inkepingen in. 
Leg deze met de inkepingen naar boven weer terug op zijn rug.
Snijd van de kaaskorstjes 4 voetjes uit en leg ze naast de komkommer op de schaal.
Van de kaaskorstjes kun je ook tanden in de bek en ogen maken.
(Ipv kaaskorstjes kun je ook knutselpapier gebruiken.)
Maak nu prikkertjes met stukjes kaas en worst en prik deze op de krokodil.